Υποψήφιοι για το Τοπικό Συμβούλιου Ελληνικού


Παναγιώτης Αναστασίου


Γεννήθηκα το 1981, κατοικώ στο Ελληνικό και έχω ένα γιό. Εργάζομαι στην Ο.ΣΥ. (Αστικές Συγκοινωνίες) από το 2004 και από το 2017 σαν Σταθμάρχης. Είμαι απόφοιτος Μηχανολογίας και εκπαιδευτής υποψήφιων Οδηγών. Τα τελευταία 12 χρόνια είμαι ενεργό μέλος στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε δομές αλληλεγγύης.

Σωτήρης Αβραμίδης


Γεννήθηκε το 1989 και κατοικεί στα Σούρμενα. Είναι επαγγελματίας και εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Υπήρξε αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων και είναι δραστήριο μέλος των οπαδικών κινημάτων. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός και συμμετέχει ενεργά σε ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα.

Δημήτρης Αμηρίδης


Γεννήθηκα στο Χασάνι (Κομνηνά) και μεγάλωσα στο Ελληνικό. Απόφοιτος του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ινστιτούτου, εργάστηκα σαν στέλεχος μεγάλων εταιρειών. Ασχολήθηκα από νωρίς με τα κοινά και προσχώρησα στα κινήματα. Διετέλεσα μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου καιμουν υπεύθυνος για το θεατρικό εργαστήρι Ελληνικού. Για 20 χρόνια ήμουν στην οργάνωση των Ποντιακών εορτών στα Σούρμενα. Διετέλεσα μέλος σε Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων, Πολιτιστικών, Εξωραϊστικών, Περιβαλλοντικών . Από το 1980 έως το 2010 εργάστηκα στον Δ.Ο.Λ ως επιμελητής έκδοσης και αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ και ΤΕΧΝΕΣ.

Χρυσούλα Δάνου


Γεννήθηκα στο Κάτω Ελληνικό το 1938. Λίγους μήνες μετά την επιβολή της δικτατορίας πήγα στο Παρίσι όπου σπούδασα κοινωνιολογία. Γυρίζοντας στην Αθήνα, μετά την πτώση της δικτατορίας, συνέχισα την έκδοση του περιοδικού “ο υδραυλικός” που είχε ξεκινήσει ο πατέρας μου ο Λούης Δάνος το 1962, όπου και εξακολουθώ να δουλεύω βοηθώντας την κόρη μου. Δραστηριοποιούμαι επίσης πολλά χρόνια στον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Κάτω Ελληνικού.

Ασημίνα Κατσαμά


Γεννήθηκα στο Ελληνικό το 1970 όπου ζω μέχρι σήμερα με το σύζυγο και τα 2 παιδιά μου. Υπήρξα καθηγήτρια ξένων γλωσσών και δίνω καθημερινά αγώνες για τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Ηλίας Κωνσταντινόπουλος (Σπίθας)


Γεννήθηκα το 1963 και κατοικώ στα Σούρμενα. Είμαι παντρεμένος με την Ευανθία Μουργελά και έχουν τρία παιδιά (Γιώργος, Θοδωρής, Σωτήρης). Διατηρώ βιοτεχνία ενδυμάτων, ενώ υπήρξε και αυτοκινητιστής. Έχω αναπτύξει σημαντική εθελοντική δράση στο Δήμο, ενώ την τελευταία δεκαετία εκλέγομαι μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων.

Νικόλαος-Γεώργιος Λοφρέντα


Γεννήθηκα το 1978 στον Πειραιά και κατοικώ στο Ελληνικό από το 1982. Είμαι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας και σήμερα εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Μανώλης Παπαδόπουλος


Γεννήθηκα στο Λυκόστομο Ν.Πέλλας το 1947. Είμαι συνταξιούχος με 35 χρόνια στο χώρο του φαρμάκου. Ήμουν 8 χρόνια στη διοίκηση του κλαδικού σωματείου των Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδας. Είμαι παντρεμένος με δύο κόρες και δύο εγγονές. Από Το 2011 είμαι κάτοικος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ευθυμία (Έφη) Προυσουνούδη


Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1959. Μεγάλωσα στο Ελληνικό και έχω δυο παιδιά, μια κόρη τη Νικολέτα και έχω ένα γιο τον Ηλία. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών επαγγελμάτων με ειδικότητα τη Μαγειρική. Έχω δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα είμαι συνταξιούχος. Έχω εθελοντική δράση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Κρυστάλλω (Λίτσα) Σωληναραίου


Γεννήθηκα στη Λιβαδειά, κατοικώ στο Άνω Ελληνικό και έχω μια κόρη. Εργάστηκα στο Μικροβιολογικό του Διαγνωστικού Κέντρου της Ο.Α. Μέλος του Δ.Σ. σε Συλλόγους Γονέων, στην Ένωση Γονέων, στην Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ελληνικού. Την περίοδο 2011-2014 ήμουν Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού. Είμαι δραστήριο μέλος των δομών αλληλεγγύης και των κινημάτων πόλης.

Μαρία Τερζοπούλου-Καπετανάκη


Γεννήθηκα το 1968 με καταγωγή από Πόντο και Κρήτη και κατοικώ στην Αγία Παρασκευή με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Εργάζομαι στον Ιδιωτικό τομέα ενώ δραστηριοποιούμαι σε δομές αλληλεγγύης και σαν Ταμίας στο φιλόπτωχο ταμείο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Διετέλεσα Γραμματέας του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Πρόοδος’.