ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Υποπτεράρχου (ε.α.) ΜΠΟΥΦΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ του ΙΩΑΝΝΟΥ

Πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Γεννήθηκα στη Λαμία Φθιώτιδας. Εισήλθα στη Σχολή Ικάρων, από όπου αποφοίτησα ως ανθυποσμηναγός. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου φοίτησα επιτυχώς σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και υπηρέτησα σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις.

Υπήρξα Στρατιωτικός Εκπαιδευτής της Σχολής Ικάρων με συγγραφικό έργο. Επίσης, συμμετείχα σε πολλά Συνέδρια, Επιθεωρήσεις και αποστολές στο εξωτερικό σαν μέλος της Εθνικής Αρχής, με αντικείμενο τις συνθήκες Ελέγχου Εξοπλισμών (CFE), Ανοιχτοί Ουρανοί (OPEN SKIES), τη Mη Διάδοση Πυραυλικής Τεχνολογίας (MTCR), τη Mη Διάδοση Χημικών Όπλων (C.W) και θέματα του ΟΑΣΕ.

Υπηρέτησα ως σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου σε θέματα Αεράμυνας. Αποστρατεύτηκα από την Πολεμική Αεροπορία τον Απρίλιο του 2004 με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 ανέλαβα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και παρέμεινα μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήμουν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών. Υπήρξα Αντιπρόεδρος του ΔΣ στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Διετέλεσα αιρετός Αντιπρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας.

Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Ανδριτσοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Κλάδου ΠΕ06, στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και έχουμε έναν γιο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό.