Βασίλης Αγγούρης

Γεννήθηκα στον Πύργο της Ηλείας και κατοικώ στο Ελληνικό από το 1990.


Είμαι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα τελευταία 20 χρόνια εργάζομαι στην Δημόσια εκπαίδευση.Υπήρξα μέλος ή πρόεδρος Διοικητικών  Συμβουλίων  συλλόγων γονέων, αθλητικού συλλόγου . Διετέλεσα Πρόεδρος στην ΄Ένωση  Γονέων & Κηδεμόνων  Ελληνικού. Είμαι παντρεμένος με οδοντίατρο και έχω  δύο παιδιά .
Αγωνίζομαι για τους άλλους, με τους άλλους, έχοντας όραμα κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίζω ώστε «κάθε παιδί να έχει δικαίωμα στην Εκπαίδευση».

Γιούλη Αλεξανδρή


Γεννήθηκα στις 6 Ιουνίου του 1970 και σπούδασα  Πολιτικός Μηχανικός στην  Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, με Πτυχιακή εργασία στον Τομέα της Εδαφομηχανικής. Είμαι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) από το 1994.Από τα έτη 1992 έως και 1994 και σύγχρονα με τις σπουδές μου, εργάστηκα ως βοηθός Μηχανικού Εργοταξίου, στην ανέγερση ορόφου και επέκταση πτέρυγας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στην κατασκευή της αρδευτικής Διώρυγας Αναβάλλου, στην περιοχή Ναυπλίου – Άργους και στο νοσοκομειακό συγκρότημα του Ευαγγελισμού Αθηνών, στο έργο της επέκτασης των μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Μετά την κατοχή του πτυχίου μου και από το 1995 έως και το 1998, ασχολήθηκα με την προετοιμασία των τεχνικών τμημάτων των κατασκευαστικών εταιρειών, συντάσσοντας Αιτιολογήσεις Προσφορών για την Ανάληψη Δημοσίων Έργων. Από το 1999 έως σήμερα, εργάζομαι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , στο οποίο προσελήφθην μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 1999 για να συνδράμω στην εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης από φυσικές καταστροφές με άμεση επέμβαση σε πληγείσες περιοχές και υλοποίηση του έργου αποκατάστασης των ζημιών (Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών, ΔΑΕΦΚ), να συνεχίσω με την επίβλεψη Δημοσίων Έργων Οδοποιίας σε όλη την Ελλάδα και σύνταξη Εισηγήσεων για Αιτήσεις Θεραπείας  (Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, ΔΟΥ) και να επιβλέψω και εποπτεύσω μεταξύ άλλων, τα παρακάτω Δημόσια Έργα  (ΕΥΔΕ/ΚΣΣΥ/ΤΚΕ Αθήνας): την κατασκευή του τμήματος Φωκιανός-Κυπαρίσσι, μήκους 20 χλμ, των, την κατασκευή των χερσαίων έργων παράκτιας ζώνης Λιμένος Τούρλου  Μυκόνου, την κατασκευή της  Πεζογέφυρας Γελαδάκη επί της Λ. Μεσογείων στο Σταυρό Αττικής, την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Σχηματάρι-Χαλκίδα ενώ σήμερα επιβλέπω την κατασκευή του έργου των έξι (6) Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Μιλώ πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά.Είμαι παντρεμένη με 3 παιδιά και 8 γατιά και είμαι χορτοφάγος.
Θεωρώ ότι οι Κρατικοί Λειτουργοί έχουν ύψιστη ευθύνη και υποχρέωση για διαφάνεια και εξυπηρέτηση του Πολίτη και είναι τα στοιχεία που με διακρίνουν και για τα οποία μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις.

Θεόδωρος Βαρυτιμιάδης


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δήμο μας. Η οικογένεια του συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων κατοίκων της πόλης μας. Σπούδασε δάσκαλος, εργάστηκε σε δημόσια σχολεία του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και σήμερα εργάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ειδική Αγωγή και δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς της εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Ανδρέας Δάνος

Από γονείς με προσφυγική προέλευση, γέννημα-θρέμμα του Ελληνικού, με ένα μακρύ διάλειμμα στα «πέτρινα χρόνια» των πολέμων


Είναι συνταξιούχος αρχιτέκτονας και έχει 3 παιδιά και 4 εγγόνια.
Στα χρόνια της χούντας φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια με αναστολή για αντιστασιακή δράση.
Γράφει συχνά σε αριστερά έντυπα (Αυγή, Εφημ. των Συντακτών, Εποχή, παλιότερα Ελευθεροτυπία κλπ.) γεγονός που προέκυψε από την επίδραση του δημοσιογράφου πατέρα του Λούη Δάνου. Έχει μακροχρόνια δράση στα κοινά, στο σύλλογο αρχιτεκτόνων, το σύλλογο κατοίκων Κάτω Ελληνικού, τον κοινωνικό συνεταιρισμό «Βλαστός» και – για ένα μικρό διάστημα – δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού.Το σημαντικότερο όμως είναι η συμμετοχή του – ως απλό μέλος- στον ενεργειακό συνεταιρισμό της Σίφνου που θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο πέρασμα των νησιών του Αιγαίου στην καθαρή ενέργεια καθώς ανήκει στα 6 νησιά της Ευρώπης που έχουν επιλεγεί για να υλοποιήσουν το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα.

Σταύρος Ζάρπας


Μένει από 4άρων ετών στα Σούρμενα και είναι Χημικός. Ενεργό στέλεχος της ενότητας της Αριστεράς από την εποχή της πρωτοβουλίας Φλωράκη-Κύρκου. Η απώλεια της αγαπητής από όλους αδελφής του Χρυσής τον απομάκρυνε για ένα διάστημα από τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Για να μην πισωγυρίσει όμως η πατρίδα μας. Για να υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση των δήμων και η προστασία του περιβάλλοντος να μη μένει στις διακηρύξεις. Συν-πορεύομαι με το Θοδωρή Μπούφη και τους πολίτες μπροστά.

Κωνσταντίνος (Ντίνος) Καβάλλας


Κατάγομαι από το Μαρτίνο Φθιώτιδας και είμαι μόνιμος κάτοικος Ελληνικού από το 2008. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Λάρισας με ειδίκευση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από το 1996 εργάστηκα πάνω στον χειρισμό και σχεδιασμό μηχανημάτων, σε Ανώνυμες Βιομηχανίες και εργοστάσια. Από το 2001 εργάζομαι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών πάνω στην τεχνική υποστήριξη, μελέτη και επίβλεψη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς και των εργασιών συντήρησης κτιρίων. Συμμετέχω σε επιτροπές με σκοπό την αξιολόγηση και παρακολούθηση συμβάσεων και τον καθορισμό προδιαγραφών για την υλοποίηση διαμόρφωσης δημοσίων χώρων.

Ασπασία Καρφάκη

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968 και μεγάλωσε στην Λευκάδα.


Σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εργάζεται ως Διοικητικός – Οικονομικός υπάλληλος στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δραστηροποιείται στο Σωματείο Εργαζομένων του Φορέα που εργάστηκε από τις θέσεις της Γενικής Γραμματέας και τώρα Αναπληρώτρια Γραμματέας του Σωματείου. Υπήρξε Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Ελληνικού για 8 χρόνια και τώρα Πρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Γυμνάσιο Ελληνικού και είναι και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Χείλαρη και έχουν μια κόρη 15 ετών και ένα γιό 13 ετών.
Ο εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφοράς ψυχής.

Ηλίας Κατσαμάς

Γεννήθηκε στον Δήμο Ελληνικου-Αργυρούπολης, , όπου ζει ως σήμερα μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.


Είναι Ψυχαναλυτής –  Κοινωνιολόγος, απόφοιτος του Παντείου πανεπιστήμιου,   με επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και εξειδίκευση στην μελέτη και τη συμβουλευτικη’ αναφορικά με την ένταξη και τα προβλήματα παιδιών και εφήβων σε κοινωνικά  και οικογενειακά συστήματα.Είναι μέλος του προεδρείου της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ανάλυσης και ψυχοθεραπείας. Είναι Διπλωματούχος προπονητής καλαθοσφαίρισης και έχει συμμετάσχει είτε ως αθλητής είτε ως προπονητής  σε ομάδες καλαθοσφαίρισης της πολης μας.Έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει αγώνες ενάντια της κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Στάθης Κουτρουβίδης

Ιστορικός


Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης. Από τα φοιτητικά του χρόνια έδειξε ενδιαφέρον για τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις δημοτικές κινήσεις του δήμου. Μέλος της ΑΚΟΑ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής από την ίδρυσή του. Συντάκτης και για πολλά χρόνια μέλος της συντακτικής επιτροπής της κυριακάτικης εφημερίδας Η Εποχή.

Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης


Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα στο Politecnico di Milano.
Το 1984 πέρασα στην Σχολή της Αστυνομιας όπου διετέλεσα ο πρώτος Γενικός Γραμματέας στο Σωματείο των Αστυνομικών το 1988. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποταχθώ. Επανήλθα το 1989 με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Αποστρατεύτηκα το 2014 και από τοτε ανέλαβα τα καθήκοντα του συντονιστή του Τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παναγιώτης Μελαχρής


Γεννήθηκε στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας το 1976. Μεγάλωσε στην Αργυρούπολη και έχει μια κόρη. Είναι απόφοιτος των ΙΕΚ Διοίκησης Επιχειρήσεων-στελέχη αεροπορικών εταιρειών και συνεχίζει σπουδές σε ΙΕΚ Νοσηλευτικής. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και έχει εθελοντική προσφορά στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και σε άλλες δομές αλληλεγγύης.